Mega donatie voor Leergeld Weert e.o.

niet van toepassing

Op vrijdag 7 juni 2024 vond bij Domein Laurabos de tiende editie plaats van de Crossmoor Charity Cup. Met deze jubileumeditie werd € 86.000 opgehaald voor Stichting Leergeld Weert.

Onder luid applaus werd een cheque ter waarde van € 86.000,- overhandigd aan het bestuur van Stichting Leergeld Weert. Dit bedrag zal worden besteed aan laptops en ict-voorzieningen voor kinderen, zodat zij ook thuis aan hun schoolopdrachten kunnen werken en de digitale wereld kunnen ontdekken.

Jubileum

“Het leven is niet altijd eerlijk, niet iedereen krijgt dezelfde kansen en soms zijn er uitzichtloze situaties waar iemand zelf niet meer uitkomt. Of dat nou financiële problemen zijn, eenzaamheid of gezondheid. Het helpen van de medemens is een taak van ons allemaal. Van u, mij en ons allemaal. De familie Bos heeft daarom in 2014 de daad bij het woord gevoegd is dit initiatief van de Charity Cup gestart”, zo sprak Balder Lamers de aanwezigen namens de Werkgroep Crossmoor Charity Cup toe.

“Al tien jaar lang stellen zij de baan ter beschikking en bieden zij het diner en de drank aan zodat we een steeds een maximale opbrengst kunnen realiseren.

Net zoals voorgaande jaren hoopte de organisatie ook dit jaar weer het opgehaalde bedrag van vorig jaar te evenaren, en dat is gelukt. Dankzij de hulp van de deelnemers en sponsoren werd dat bedrag dit jaar ruimschoots overtroffen en werd er maar liefst € 86.000 opgehaald voor Stichting Leergeld Weert.

Stichting Leergeld Weert

Stichting Leergeld Weert zet zich met 14 vrijwilligers belangeloos in voor alle kinderen in Weert en omstreken die opgroeien in armoede. De doelstelling van deze stichting is gericht op het welzijn van de kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, zodat zij ondanks alle financiële zorgen van het gezin optimaal mee kunnen doen in de samenleving.

Jaarlijks helpt Stichting Leergeld meer dan 1.000 kinderen. Voor Weert is het aantal gezinnen dat onder de 120% van de bijstand leeft meer dan 11% van de totale bevolking – van de ruim 50.000 inwoners dus bijna 7.000.

“Alleen al voor Weert spreken we dan al van ruim 700 kinderen. Een gezin met kinderen in de bijstand ontvangt € 475,- per week. Het budget bepaalt de ondersteuning, waarbij men niet op het aantal kinderen begrenst, maar de middelen verdeelt over alle kinderen die hulp nodig hebben. Er worden dus moeilijke keuzes gemaakt. Het meeste geld gaat naar zwemmen, sport en welzijn en als er geld over is gaat dat naar laptops. Veel kinderen moeten dus teleurgesteld worden als het om laptops of ict-voorzieningen gaat. Daar gaan wij nu wat aan doen!”